Orang Perempuan Wajib Ambil Tahu 10 Jenis Pencuci Muka Di Pasaran

Share This Post

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter

Orang Perempuan Wajib Ambil Tahu 10 Jenis Pencuci Muka Di Pasaran | Tak lengkap rasanya jika tak cuci muka lepas bangun atau pun sebelum tidur kan? KakNur tau mesti ada yang terskip cuci muka waktu malam. Jangan biasakan tau, penat macamane pun korang wajib gagahkan diri untuk mencuci muka sebersih-bersihnya sebelum tidur. Sebab tue orang perempuan perlu ambil tau jenis pencuci muka supaya tak tersilap pilih.

10 Jenis Pencuci Muka Di Pasaran
Orang Perempuan Wajib Ambil Tahu 10 Jenis Pencuci Muka Di Pasaran

Penting untuk kita cuci muka sebelum tidur. Untuk bersihkan segala kotoran, peluh dan sisa mekap. Supaya kulit boleh bernafas dengan baik, merawat dan memperbaharui dirinya sendiri.

Langkah pertama dalam rejim penjagaan muka dan untuk menyediakan kulit kepada proses seterusnya, sangat penting pilih pencuci muka yang serasi dengan kulit kita.

Orang Perempuan Wajib Ambil Tahu 10 Jenis Pencuci Muka Di Pasaran

 

Wow ! Ade 10 jenis pencuci muka di pasaran yang wajib orang perempuan ambil tahu? Banyaknye hiksss. Jom KakNur kongsikan satu persatu.

(1) Jenis Gel – Kulit normal, kombinasi dan berminyak.

Pencuci muka jenis gel membersih jauh ke dalam, bersihkan pori tersumbat serta buang lebihan minyak dengan efektif. Kulit rasa bersih dan lembut.

(2) Jenis Minyak – Kulit kering dan sensitif.

Minyak menarik minyak, ia menyerap kekotoran tanpa mengeringkan kulit. Pencuci muka jenis minyak turut menyuburkan kulit.

(3) Jenis Krim – Kulit kering dan sensitif.

Tekstur tebal berkrim bersihkan kulit tanpa menanggalkan minyak semulajadinya.

(4) Jenis Buih – Kulit berminyak dan kombinasi.

Bermula sebagai krim dan pecah menjadi buih-buih untuk membuang lebihan minyak. Ia boleh menjadi sedikit keras dan mengeringkan kulit.

(5) Jenis Susu – Kulit kering dan sensitif.

Membersih jauh ke dalam dan menghidratkan kulit. Tak sesuai untuk tanggalkan mekap.

(6) Jenis Tanah Liat – Kulit berminyak dan kombinasi.

Membersihkan kulit dengan mengeluarkan lebihan minyak dan toksin daripada liang pori.

(7) Jenis Micellar – Kulit kering dan sensitif.

Molekul minyak kecil di dalam air untuk menarik minyak, kotoran dan mekap. Tak perlu bilas.

(8) Jenis Serbuk – Kulit berminyak dan sensitif.

Serbuk lembut ketika kering, dan ia bertukar menjadi ramuan berkrim bila bergabung dengan air. Ia membersih sambil mengelupas dengan lembut.

(9) Jenis Exfoliating – Semua jenis kulit kecuali kulit sensitif dan kulit terlalu kering.

Membersih jauh ke dalam, mengelupas dan mengeluarkan mekap sedalam-dalamnya.

(10) Jenis Bar – Kulit berminyak dan kombinasi.

Mengandungi bahan tinggi pelembap seperti gliserin dan essential oils, serta mempunyai level pH yang mesra kulit.

Pencuci Muka Terbaik Blood Orange Brightening Scrub Cleanser HAUS Skin

 

Jenis pencuci muka terbaik untuk kulit lebih sihat ialah kombinasi unik gel + scrub. Tekstur scrub cleanser HAUS adalah sejenis gel pekat bewarna orange gelap bersama scrub yang sangat halus. Mengandungi buih yang sedikit kerana tiada SLES dan SLS, rasa sejuk selepas digunakan untuk menyegarkan wajah.

Kelebihan Blood Orange Brightening Scrub Cleanser ialah:

 

1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah

Blood orange scrub cleanser haus
Bahan utama Scrub Cleanser HAUS adalah Blood Orange

 

Vitamin A bantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.

2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy

 

25 kali ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan oren biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil.

Membantu mempercepatkan pengeluaran kolagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.

Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.

Meratakan tona kulit yang tidak sekata.

Blood Orange Brightening Scrub Cleanser Halal dan Selamat

 

Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.

Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang digunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama efektif seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi.

Based on study chemist dari italy mengenai Blood Orange

 

Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.

3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.

Haus Skin ini mengandungi Enzim Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit. Menanggalkan sel kulit mati

4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.

5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant

6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering. Juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.

8. Scrub di dalam cleanser berfungsi sebagai agen physical exfoliator atau mild exfoliator yang lembut bagi membuang sel kulit mati di wajah, white head dan black head.

Cara Nak Beli Pencuci Muka HAUS Skin

Jika kalian berminat untuk mencuba pencuci muka Blood Orange Brightening Scrub Cleanser by HAUS Skin ini, harganya ialah RM65 sahaja (100ml).

Love Scrub Cleanser by HAUS Skin

 

Walaubagaimanapun, kami cadangkan untuk cuba Set Special Edition Blood Orange Brightening Dry & Combination Skin yang mengandungi:

Set Special Edition HAUS Skin Dry & Combination
HAUS Special Edition Blood Orange Brightening Dry & Combination Skin

  • Pencuci muka (Blood Orange Brightening Scrub Cleanser HAUS Skin),
  • Serum (Blood Orange Brightening Serum HAUS Skin),
  • Krim pelembap (Blood Orange Brightening Cream Moisturiser HAUS Skin)
  • dan, Oil serum (Silky Intense Oil Serum Calendula HAUS Skin).

untuk hasil yang lebih efektif dan optimum.

Testimoni Scrub Cleanser Haus Skin
Case study pengguna HAUS SKIN Scrub Cleanser

 

Dapatkan Set Special Edition Blood Orange Brightening Dry & Combination HAUS Skin sekarang! WhatsApp kami di 0178437316 (klik dari smartphone anda).

NAK EBOOK RAHSIA WAJAH KEKAL MUDA SECARA PERCUMA?

Umur Dah 40, Tapi Kulit Wajah Macam Anak Dara Remaja

ARTIKEL LAIN

Masukkan Nama, Email & No Phone Anda Di bawah